Kina je "smešna" za Srpkinje: Košarkašice u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Kina nije imala šanse u ovom susretu

31.07.2024. 15:11
  • Podeli:
kosarkasice srbije reuters-66aa35af0a7df.webp Foto: REUTERS

U drugom kolu olimpijskog turnira, košarkašice Srbije su ubedljivo slavile protiv selekcije Kine, a rezultat je bio 81:59.

Obe ekipe su stegnuto ušle u meč, o čemu najbolje govori veliki broj promašaja. Prve poene postigla je Maša Janković. Kako je meč odmicao, tako se opustila i ruka kako našim devojkama tako i Kineskinjama, Srbija je češće bila u vođstvu. Srbijaje u tom periodu igre imala dobru odbranu uz raznovrsna rešenja u napadu pa je rezultat na kraju prve deonice bio 17:23 za naše devojke. 

Što se tiče nastavka meča, Kineskinje su napravile seriju od šest vezanih poena koju je selektorka Srbije prekinula tajm-autom. Naše devojke su se muče u nastavku ali srećom ni protivnice nisu bile mnogo bolje. Ipak, šut za tri poena je bio ono što je krasilo Srpkinje. 

Odlična završnica prvog poluvremena naših devojaka koje su sa prednošću od šest poena otišle na odmor.

Mnogo bolje su šutirale srpske igračice, za razliku od Kinskinja koje su se ispromašivale.

Naročito su dobri procenti za tri, a profitirala je Srbija i od napadanja reketa.

Fantastično su naše krenule i u drugo poluvreme, Krajšnik je sa četiri poena otvorila drugo poluvreme, ali je Vang pogodila novu trojku.

Međutim, Srbija je nastavila da koristi loše branjen reket Kine i održavala je dvocifrenu prednost. 
Igralo  se veoma brzo na obe strane što je više odgovaralo srpskom timu,  Kina je tražila rešenja ali ih je to dovelo do velikog broja grešaka.

Sa druge strane, naše su bile samouverene, održavale su prednost pa je rezultat na kraju meča bio 81:59.

Blistale su Ivon Anderson sa 15, Maša Janković sa 13 i Tina Krajšnik koja je na 12 poena dodala 11 skokova.

Bolja od ostalih u selekciji Kine bila je Siju Vang sa 11 poena.

U poslednjem kolu grupne faze naša selekcija igra protiv Španije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()