Kole objavio spisak Francuza za SP: Lesor i Jabusele igraju za Trikolore

Do juče u klubskom sukobu, od danas u dresu reprezentacije

29.06.2023. 08:56
  • Podeli:
Tan2023-05-2222075323_5 matijas lesor jadranka ilic-649bf51e7e6da.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole saopštio je spisak od 12 igrača koji će predstavljati Trikolore na Svetskom prvenstvu.

Kole je za francusku televiziju TV3 objavio spisak košarkaša koji će igrati na Mundobasketu iako je do početka SP ostalo nešto manje od dva meseca.

Francusku će na Dalekom Istoku predvoditi zvezda Minesote Rudi Gober, a na spisku je bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor, koji je potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

Na spisku su: Silvan Francisko (Peristeri), Nando de Kolo (Asvel), Frank Ntilikina (Dalas), Eli Okobo (Monako), Evan Furnije (Njujork),
Jakuba Ouatara (Monako), Teri Tarpi (Monako), Nikolas Batum (LA Klipers), Geršon Jabusele (Real), Matijas Lesor (Panatinaikos), Mustafa Fol (Olimpijakos), Rudi Gober (Minesota).

Selektor Francuske je najavio da će na pripremama biti petorica igrača koji će pomoći timu da spremno dočeka SP, a to su Žoel Ajaji, Ugo Benitez, Osman Dieng, Džajlen Hard i Bodijan Masa.

SP će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Francuska će biti u grupi H sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()