Košarkaši Partizana poraženi u Ljubljani od Cedevita Olimpije

"Crno-beli" su na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvarili samo jednu pobedu uz čak šest poraza.

12.12.2022. 08:01
  • Podeli:
Danilo Anđušić Evroliga Partizan Cedevita Olimpija Foto  Aleš Fevšer-639703a97ad63.webp Foto: KK Partizan/Aleš Fevšer

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije rezultatom 77:74 (23:19, 20:24, 20:18, 14:13) u derbi meču 10. kola ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Ferel sa 18 poena, dok je Zoran Dragić dodao 14. U ekipi Partizana najbolji je bio Dante Egzum sa 24 poena, dok je Janis Papapetru dodao 17.

Partizan ima učinak od osam pobeda i dva poraza. Cedevita Olimpija je u regionalnoj ligi ostvarila sedam trijumfa uz dva poraza i meč manje. 

"Crno-beli" su na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvarili samo jednu pobedu uz čak šest poraza.

Partizan je poveo na startu meča, ali je Olimpija zaigrala angažovanije u nastavku utakmice, a domaći košarkaši su najveću prednost imali u šestom minutu (17:10). 

Klub iz Ljubljane je prvu četvrtinu dobio rezultatom 23:19. Domaći košarkaši su poveli 26:19, ali je Partizan serijom 7:0 stigao do izjednačenja, 26:26. 

Olimpija je serijom 5:0 povela 31:26, a pošto su "crno-beli" izjednačili igralo se poen za poen. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 43:43.

Domaći košarkaši su imali vođstvo u većem delu treće četvrtine, a u poslednji deo meča Olimpija je ušla s prednošću od dva poena 63:61. 

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u poslednjoj četvrtini, a Partizan je u 35. minutu poveo 72:68. 

Domaći su serijom od 7:0 na 90 sekundi pre kraja poveli 75:72. "Crno-beli" su 11 sekundi pre kraja smanjili na 75:74, ali su košarkaši Olimpije na kraju slavil sa 77:74 i produžili su krizu u kojoj se Partizan nalazi.

Partizan će u narednom kolu 19. decembra na svom terenu u ABA ligi igrati sa FMP-om, dok će Cedevita Olimpija gostovati Studentskom centru. 

"Crno-beli" će tokom naredne nedelje odigrati dva meča u Evroligi protiv Asvela i Efesa.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()