Košarkašice SAD nedodirljive šampionke sveta

Amerikanke su 11. put u istoriji osvojile Svetsko prvenstvo, a četvrti put uzastopno

01.10.2022. 11:24
  • Podeli:
Košarkašice SAD-1664616248549.webp Foto: AP Photo/Mark Baker/Tanjug

Ženska košarkaška reprezentacija SAD osvojila je titulu šampiona sveta, pošto je u finalu turnira u Sidneju savladala Kinu sa ubedljivih 83:61.

Amerikanke, koje su u četvrtfinalu izbacile podmađen tim Srbije, su 11. put u istoriji osvojile Svetsko prvenstvo, a četvrti put uzastopno. Ovog puta su slavile pred 16.000 ljudi na tribinama dvorane. 

SAD je predvodila Aja Vilson koja je pobedi doprinela sa 19 poena i pet skokova, a kasnije je proglašena za MVP. Dvocifrena među Amerikankama bila je Čelsi Grej koja je utakmicu završila sa deset poena, četiri skoka i osam asistencija. 

"Mi smo vlasnice zlatne medalje. Prošlo je nekoliko ludih nedelja, ali se isplatilo i blagoslovena sam što sam u situaciji da imam zlato oko vrata i da sam deo šampionskog tima sveta. Došle smo ovde sa ciljem, a to je da osvojimo zlato", rekla je Aja Vilson 

Najefikasnija košarkašica je iz tima Kine, ali njen dabl-dabl učinak nije bio dovoljan za pobedu. Juru Li je upisala 19 poena i 12 skokova i to je bila njena najbolja partija na prvenstvu. 

Najveća razlika napravljena je poenima ostvarenim nakon izgubljenih lopti: SAD je ostvario 18, naspram Kineskih četiri. 

Bronzu je osvojila reprezentacija domaćina Australija pobedom u meču za treće mesto koji je igrala protiv Kanade. One su tek pokazale dominaciju i slavile sa neverovatnom razlikom od 30 poena - 95:65.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()