Košarkašice Srbije idu ka cilju: Belgija sledeća prepreka

Tim Marine Maljković brani titulu šampiona u Ljubljani

22.06.2023. 10:10
  • Podeli:
Nevena Jovanović novi dres-646b0d8babcca.webp Foto: KSS/Twitter

Košarkašice Srbije igraju od 15 časova protiv selekcije Belgije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Ljubljani.

Belgija je izborila direktan plasman u četvrtfinale EP, pošto je osvojila prvo mesto u grupi sa tri pobede. Srbija je bila druga u grupi D, a u osmini finala je savladala Veliku Britaniju 66:60.

"U dosadašnjem toku prvenstva pokazala se kao najbolja ekipa. Pobeđivale su sa 35, 40 razlike. Sjajna ekipa, predvođena Emom Meseman koja je najbolji stralac ovog prvenstva, imaju i najboljeg asistenta. To govori da igraju jako dobro. Znamo šta ta utakmica nosi, šta nam je bio cilj pre početka, ovo Evropsko prvenstvo vodi na Olimpijske igre i to stalno treba da nam bude u mislima", izjavila je srpska košarkašica Nevena Jovanović.

Pobednik meča Srbija - Belgija igraće u polufinalu sa boljim iz duela između Francuske i Crne Gore.

Košarkašice Srbije su aktuelni šampion Evrope, pošto su dve godine u finalu pobedile Francusku 63:54.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()