Košarkašice Srbije počinju pripreme za Olimpijske igre

Biće ovo treći uzastopni olimpijski turnir koji će se u julu i avgustu igrati u Lilu i Parizu

24.05.2024. 11:57
  • Podeli:
Marina Maljković_FIBA-1663832712560.webp Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas počinje pripreme za treći uzastopni olimpijski turnir koji će se u julu i avgustu igrati u Lilu i Parizu, saopštio je Košarkaški savez Srbije. 

Kako je rečeno, ekipa će prvi deo priprema provesti u Vršcu, zajedno sa reprezentacijom do 20 godina koja se sprema za Evropsko prvenstvo u litvanskom gradovima Klaipedi i Viljnusu od 6. do 14. jula.

Na početku priprema će raditi čak 36 košarkašica.

Najbolje srpske košarkašice u junu odlaze u standardnu bazu na Zlatibor, a do početka Olimpijskih igara treniraće u Beogradu uz učešće na turniru u Belgiji i dve prijateljske utakmice protiv Francuske u Lionu.

Foto: KSS

Selektorka Srbije, Marina Maljković će i ovoga puta tokom priprema šansu pružiti mladim košarkašicama, da dokažu da su spremne da uđu u sistem seniorskog tima, uz, naravno, proverene snage.

Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Kine i Portorika.

Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()