Kraj bogate košarkaške karijere: Roko Leni Ukić odlazi sa terena u skoro petoj deceniji

Krenuo iz Splita i prošao pola Evrope, pa se oprobao i u NBA ligi

11.02.2024. 23:45
  • Podeli:
Roko Leni Ukić-64fdb030f1e68.webp Foto: Profimedia

Roko Leni Ukić, jedan od najboljih hrvatskih plejmejkera u poslednje dve decenije, završio je karijeru u 39. godini, saopštio je njegov KK Split.

Hrvatski igrač je napravio pun krug otkako. 1992. godine počeo da igra košarku u omladinskim selekcijama Splita, a za prvi tim je debitovao 2000. godine... Posle 23 godine sticanja iskustva u inostranstvu, vratio se odakle je krenuo i u Splitu odlučio da završi karijeru

Igrao je širom Evrope, a osvojio je šampionate u Grčkoj (2), Turske (2) i Hrvatskoj (3), kao i titule u Španiji i Sloveniji.

Odigrao je devet sezona u Evroligi sa Baskonijom, Barselonom, Romom, Fenerbahčeom, Panatinaikosom i Cedevitom, nastupivši na 154 utakmice.

Od 2008. do 2010. Ukić je u NBA ligi odigrao 85 utakmica za Toronto Reptorse i Milvoki Bakse.

Dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, Ukić je predstavljao svoju zemlju na šest turnira Evrobasketa, na Olimpijskim igrama 2006. i Svetskom prvenstvu 2014. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()