Kraj još jedne fantastične karijere: Mark Gasol odlazi sa terena

Iz Đerone u penziju

01.02.2024. 08:20
  • Podeli:
Mark Pau i Andrija Gasol-65bb45f44f9d4.webp Foto: Profimedia

Španski košarkaš Mark Gasol (39) objavio je pred novinarima u Barseloni da je odlučio da završi profesionalnu karijeru. Poslednji klub čiji je dres nosio, nekoliko sezona, bila je Đirona.

Tokom prethodnih 20 godina iskusni centar nastupao je za Barselonu, Đironu, Memfis, Toronto sa kojim je bio NBA šampion i Los Anđele Lejkerse. Španac je tri puta bio učesnik NBA Ol-star vikenda i jednom član najbolje petorke lige.

Sa nacionalnom selekcijom Španije bio je po dva puta svetski i evropski prvak, dok je uzeo dva srebra na Olimpijskim igrama i jedno na Evrobasketu. Dve bronze na evropskim prvenstvima takođe je osvojio sa reprezentacijom Španije.

Bio je, uz starijeg i poznatijeg braga Paua, član one zlatne generacije Španije koja je bila glavni konkurent i rival Srbiji za osvajanje reprezentativnih prvenstava. 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()