Krstić poručuje iz Banjaluke: Srbija je postigla uspeh, plus je kada nema dodatnog pritiska

Uvek je prednost kada ekipa ode na prvenstvo rasterećena, kaže kapiten Srbije i Bogdanovićev "učitelj"

07.09.2023. 11:03
  • Podeli:
Nenad Krstic Una-1666349986233.webp Foto: UNA

Košarkaški Srbije razigrali su se na Svetskom prvenstvu u Manili. Otvorio joj se raspored u koji je malo ko verovao. I sada su sve oči javnosti usmerene ka Bogdanu Bogdanoviću i njegovim saigračima jer su momci, van svih očekivanja, stigli do polufinala turnira uz obezbeđeno mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Plavi su tema i na višednevnoj proslavi 50. rođendana KK Igokea, na međunarodnom turniru u Banjaluci koji je okupio zvučna imena evropske košarke. Idealan sagovornik na ovu temu, nekadašnji kapiten uspešnog tima Srbije Nenad Krstić, boravi ovih dana u Banjaluci. 

"Iskreno, ne sećam se bolje utakmice kada je u pitanju reprezentacija Srbije. Sve je funkcionisalo fenomenalno. Zvuči kao fraza, ali svi su bili na visini zadatka, perfektna utakmica. Poklopile su nam se stvari, Kanada je dobila Sloveniju i već smo izborili plasman na Olimpijske igre. To je bio primarni cilj i on je već ispunjen. Ipak, trebalo bi gledati napred, mislim da sva četiri preostala tima imaju po 25 odsto šanse da odu do kraja. Amerika je pokazala da je ranjiva, ali naravno prvo moramo da gledamo kako protiv Kanađana", rekao je Nenad Krstić zadovoljan uspehom Plavih.

Košarkaški tim Srbije imao je dosta otkaza pred početak priprema za Svetsko prvenstvo i ispostavlja se sada da je to rasteretilo igrače koji su se odazvali pozivu u reprezentaciju jer su sa sebe skinuli pritisak velikih očekivanja. Ako neko zna kolika je to dobit onda je to Nenad Krstić, višegodišnji predvodnik A tima Srbije koji je svako leto na takmičenja odlazio pod presijom i euforijom javnosti, a kada je ona izostala 2014. ekipa se provela u Španiji vrhunski i na terenu i van njega. 

"Plus je kada nema dodatnog pritiska javnosti i okruženja, bliskih ljudi u i oko tima. Uvek je prednost kada ekipa ode rasterećena. To se pokazalo i ranije u praksi, vrlo slično je bilo pred Mundobasket 2014. godine kada smo otišli na prvenstvo bez ikakvih očekivanja, a vratili se sa srebrom. Slično je i sada. Već je napravljen ogroman uspeh, ali volio bih kada bismo uzeli medalju", naglasio je Krstić.

Nije želeo Krstić sebi da dodeljuje važnu ulogu, ali je istina da je aktuelni kapiten Srbije Bogdanović mnogo toga naučio upravo od Krstića, koji ga je oberučke prihvatio u A timu i tretirao ga kao sebi ravnog. 

Zato je razgovor promenio temu i okrenuo se dešavanjima u Banjaluci, gde je Krstić došao da se vidi sa ljudima iz CSKA, kluba za koji je igrao posle NBA karijere, od 2011. do 2014. godine. 

"Čestitao bih 50. rođendan Igokei, klubu koji godinama unazad ulaže dosta i radi dobro. I sada imaju dobar roster. Takođe, jako mi je drago što sam sreo dosta prijatelja pre svega iz CSKA koje nisam dugo video, a naravno i iz Igokee i cele Republike Srpske. Turnir je jako dobar i sigurno će učesnicima poslužiti kako bi uhvatili ritam pred start sezone", naglasio je Krstić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()