Kukoč: Jokić nije, još, dosegao do karijere Sabonisa, Rađe, Divca, Dražena Petrovića

Poređenja su po mom mišljenju nepotrebna, pogotovo različitih generacija, kaže legendarni košarkaš

17.09.2023. 16:57
  • Podeli:
nikola_jokic_M.M.ATAImages (1)-649fe6b73473d.webp Foto: M.M./ATAImages

Toni Kukoč, legendarni košarkaš SFRJ i član zlatnog tima Čikago Bulsa, pomno prati dešavanja u američkoj NBA ligi. Njegov stav je vrlo strog i kriterijumi su mu visoki, pa tako smatra da je i njemu jasno da će "Nikola Jokić statistički postati najbolji Evropljanin koji je igrao u NBA ligi, ali da nije nadmašio karijere Dina Rađe, Dražena Petrovića, Vlade Divca ili Arvidasa Sabonisa".

"Jokić sjajno igra. Veoma lepo sam govorio o Jokiću kada još niko nije pričao o njemu. Sviđa mi se njegov stil igre. On to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Ima svoj način razmišljanja koji se razlikuje od ostalih", rekao je Kukoč.

Bivši hrvatski centar smatra da srpski centar nije ni izbliza dostigao maksimum koji može da ostvari kao košarkaš.

"Koliko god da je dobar, Jokić tek treba da dostigne veličinu legende. On će to raditi do kraja svoje karijere. Ne znam da li je njegova karijera čak i na 50 odsto od onoga što može. Biće najbolji Evropljanin u NBA ligi. Statistički, on će verovatno biti najbolji u Evropi. Mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, Arvidas Sabonis igrači koje tek treba da dostigne, iako verujem da hoće. Da je Sabonis sa 24 godine sada u NBA, ili Dražen, ili Dino, ili ja... Ljudi moji, da smo NBA gledali nekad na TV, sigurno bismo bili mnogo bolji nego tada. Ali poređenja su po mom mišljenju nepotrebna, pogotovo poređenja različitih generacija. Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu upitni", rekao je Kukoč.

Kukoč je igrao ključnu ulogu u ekipi Čikago Bulsa, od 1996. do 1998. godine, kada je bio saigrač Majkla Džordana i sa kojima je tri puta bio šampion NBA lige.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()