Kvalifikacije za SP: Letonija ubedljivo pobedila Grčku

Letonija je u grupi I ostala prva na tabeli sa šest pobeda i jednim porazom

11.11.2022. 20:48
  • Podeli:
kos-i-lopta-foto-slavko-midzir-pixsell.jpg

Košarkaši Letonije pobedili su u Heraklionu selekciju Grčke rezultatom 80:60 (16:13, 20:15, 27:17, 17:15) u meču grupe I drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2023. godine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Janis Strelnieks sa 19 poena, dok je Janis Tima dodao 17. Kod domaćih, najbolji su bili Kostas Gontikas i Nikos Gkikas sa po 11 poena.

Letonija je prva na tabeli sa šest pobeda i jednim porazom, dok Grčka ima skor od četiri pobede i tri poraza. Letonija će za tri dana dočekati Veliku Britaniju, dok će Grčka gostovati Belgiji.

Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Tabela: Letonija 6-1, Grčka 4-3, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()