Lauri Markanen na odsluženju vojnog roka saznao da je postao najnapredniji igrač NBA lige

Prvi je igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario više od 200 trojki i 100 zakucavanja u jednoj sezoni

25.04.2023. 10:58
  • Podeli:
Lauri Markanen-6447961c786ad.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Jute Lauri Markanen (25) proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi, a vest ga je zatekla u Helsinkiju gde boravi na odsluženju vojnog roka koje je obavezno za svakog Finca pre navršene 30 godine života. 

"Nisam se probudio u 2 sata ujutru uzalud“, rekao je Markanen za TNT. "Osećaj se sjajno. Velika je privilegija biti na ovoj poziciji u NBA ligi."

Finski košarkaš je dobio 69 od 100 glasova za prvo mesto i na drugom, odnosno trećem, mestu ostavio Gildžis Aleksandera sa 24 glasa i Džejlena Bransona sa četiri glasa žirija.

Markanen je tokom ove sezone prosečno beležio 25,6 poena, 8,6 skokova i 1,9 asistencija, a i prvi put je učestvovao na Ol star meču. 

Postao je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario više od 200 trojki i 100 zakucavanja u jednoj sezoni. Ujedno je i prvi košarkaš Jute koji je dobio prestižno priznanje "Najnapredniji igrač".

Finac je sedmi stranac koji je osvojio nagradu za najnaprednijeg igrača američke lige i tako se pridružio Paskalu Sikamu, Janisu Antetokounmpou, Goranu Dragiću, Borisu Dijau, Hidu Turkoglu i Georgeu Murešanu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()