Lejkersi odigrali za Denver: Džejms nastavio da melje, Vučević i Sabonis upisali dabl-dabl

Rezultat u četvrtom kvartalu bio je 36:18 u korist Bulsa

05.03.2024. 11:45
  • Podeli:
Lebron Džejms Lejkersi protiv Oklahome AP PhotoMarcio Jose Sanchez_Tanjug-65e6eced4fb03.webp Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/Tanjug

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su na svom terenu Oklahomu Siti Tandere rezultatom 116:104 u meču NBA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dianđelo Rasel sa 26 poena, dok je Entoni Dejvis ubacio 24 poena i imao 12 skokova. Lebron Džejms je postigao 19 poena i imao 11 uhvaćenih lopti i osam asistencija.

Kod gostiju iz Oklahome, najbolji je bio Šej Gildžes-Aleksander sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok su Luk Dort i Čet Holmgren postigli po 15 poena.

Čikago nadoknadio minus od 22

Košarkaši Čikaga savladali su Sakramento rezultatom 113:109 i to pre svega zahvaljujući sjajnoj četvrtoj četvrtini. Bulsi su u poslednjoj deonici postigli 36, a primili 18 poena, pa su preokrenuli zaostatak od čak -22 i na kraju slavili. 

Najbolji u redovima Čikaga bili su Kobi Vajt i Demar Derozan sa 37, odnosno 33 poena, dok su podršku imali u Ajo Dosunmu sa 20 pona i Nikoli Vučeviću, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 10 poena i 13 skokova, a uz to je zabeležio još sedam asistencija.

FOTO: AP Photo/José Luis Villegas/Tanjug

S druge strane, najefikasniji skorer u redovima Sakramenta bio je Diaron Foks sa 20 poena, ali su sve oči ponovo bile uprte u Domantasa Sabonisa i njegov dabl-dabl sa 18 poena i 21 skokom, pratio ih je Kevin Herter sa 12 poena.

Demijan Lilard zablistao

Košarkaši Milvokija savladali su na svom terenu Los Anđeles Kliperse 113:106.

Kod Baksa najefikasniji je bio Demijan Lilard sa 41 poenom, koji je podsetio na partije koje je pružao dok je bio član Portlanda. Bobi Portis je postigao 28 poena i imao 16 skokova, dok je Patrik Beverli upisao 12 poena.

U poraženoj ekipi najbolji su bili Pol Džordž i Džejms Harden, koji su ubacili po 29 poena, pratio ih je Kavaji Lenard sa 16.

U ostalim utakmicama NBA lige, postignuti su sledeći rezultati: Bruklin - Memfis 102:106, Minesota - Portland 119:114, Juta - Vašington 127:115.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()