Letnja NBA liga: Jović dobio bolju ocenu od Vembanjama

Najviše glasova dobio je Kanađanin iz Minesote

10.07.2023. 12:04
  • Podeli:
Nikola Jović_Majami Hit_Miami Heat_Foto Profimedia-6478c97e94b8f.webp Foto: Profimedia

Letnja NBA liga je u toku. Mladi košarkaši, pod budnim okom javnosti, klubova i skauta, odmeravaju snage u dresovima svojih timova i pripremaju se za narednu sezonu. 

Srbija u Las Vegasu ima tri igrača u Letnjoj ligi: Nikola Jović, Tristan Vukčević i Filip Petrušev

Mediji koji prate letnja dešavanja na NBA sceni tradicionalno su ocenjivali inostrane igrače u stasavanju, a dvojica srpskih košarkaša se na njoj dobro kotiraju. 

Nikola Jović je visoko rangiran na sedmom mestu, sa ocenom 18.62. Najbolji skor igrača Majamija u Las Vegasu je 14 poena, šest skokova i tri asistencije, prenosi portal "Hupshajp". Ovo je bolji plasman od pristiglog mladog Francuza Viktora Vembanjama, ka kome je usmerena sva pažnja, jer se od njega mnogo toga očekuje. Igrač San Antonija je na osmoj poziciji sa 15.24 poena i utakmicom više od Jovića.

Na tabeli od top 15 imena nalazi se i košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev, igrač koji na ovoj "probi" nosi dres Filadelfije, tima koji ima prava na njega. On je na dobrom 15. mestu, sa 12.12 bodova.   

Najviše glasova, za prvo mesto, dobio je bek, šuter Kanađanin Leonard Miler 24.41 bod posle jedne odigrane utakmice u dresu Minesote na kojoj je dao 16 poena i 11 skokova, uz 2 asistencije. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()