Litvanija dobila SAD i zakazala četvrtfinale sa Srbijom

Rasplet kakav niko nije očekivao, naročito Italijani - Litvanci imali sedmoricu dvocifrenih igrača

03.09.2023. 16:42
  • Podeli:
Litvanija SAD-64f48f8b7a259.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Pala je i Amerika pod obručima na Dalekom Istoku. Košarkaši Litvanije ubedvljivo su savladali selekciju SAD u Manili - 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39) i sa prvog mesta u grupi plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Za polufinale igraće, u utorak, protiv reprezentacije Srbije, dok će Amerikanci na duel sa Italijanima. 

Litvanci su sve vreme održavali ritam meča i bili u prednosti. Fantastična košarkaška predstava iglača se u dvorani "Mall Of Asia", tim Litvanije izgledao je neustrašivo... 

Amerikanci se nisu predavali i kad god su se ponadali da je preokret moguć, protivnik je dodavao snagu i kretao se jače od njih. Uspešno su iz nadigravali, a imali su i podršku sa tribina. 

Poslednjih 25 sekundi bilo je potpuno neizvesno iako je Litvanija imala +5 na svojoj strani 107:102. Amerikanci su igrali na iskustvo i na odbranu. Ukrali su Amerikanci loptu Litvancija, šutirali za tri i promašili. Dimša je stigao do lopte i sam krenuo na lagano zakucavanje za konačnih 110:104. 

Šest sekundi pre kraja i posle tajm-auta nije bilo šansi za preokretom. 

Litvanija je u svom timu imala čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji je bio Vaidas Kariniauskas sa 15 poena, dok je Mindaugas Kuzminkas ubacio 14, Jonas Valančijunas 12, po 11 Ignas Brazdeikis, Tomas Dimša i Tadas Sedekerskis, a 10 Eimantas Bendzius

U selekciji SAD najbolji je bio Entoni Edvards sa 35 poena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()