Litvanija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva: Grci porazom izgubili plasman na Olimpijske igre

Grčka je porazom izgubila sve šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre

01.09.2023. 17:07
  • Podeli:
Tan2023-09-0116393763_6 mundobasket litvanija AP PhotoMichael Conroy-64f1fe2362167.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Litvanije ubedljivo su danas savladali Grčku rezultatom 92:67 i tako obezbedili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Grčka je bila u meču sve do treće deonice, kad je naglo pala, a Litvanci su to znali da iskoriste i na kraju ubedljivo porazili rivala. 

Rokas Jokubaitis je predvodio Litvaniju sa 19 poena, 18 je dao Ignas Braudeikis, a po 15 Elmantas Bendžijus i Jonas Valančijunas

Grčkoj nije pomogla odlična partija Tomasa Volkapa koji je postigao 21 poen, a uz njega je dvocifren jedini bio Janulis Larencakis sa 17.

Litvanija će u poslednjem kolu druge faze igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država i ta utakmica će odlučiti ko će biti prvi u J grupi, koja se ukršta u četvrtfinalu sa grupom u kojoj je i Srbija. 

Grčka je porazom izgubila sve šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre, a sad joj slede mečevi za razigravanje od 9. do 16. mesta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()