London ispao: Doskorašnji francuski drugoligaš sledeće sezone u Evroligi

Pera Božić kao trener stigao do polufinala

29.03.2024. 23:06
  • Podeli:
košarkaška lopta - profimedia-658ef907289b4.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Pariza obezbedili su učešće u Evroligi naredne sezone pošto su se pobedom nad Londonom (93:85) plasirali u finale Evrokupa ukupnim rezultatom 2:0 u polufinalnoj seriji. 

Izabranici Petra Božića nisu uspeli da zaustave raspoložene goste iz Pariza koji će tako sledeće sezone igrati u društvu najkvalitetnijih klubova Evrope, a pre samo tri godine su bili francuski drugoligaši.

Ti Džej Šorts je predvodio Pariz ka pobedi sa 21 poenom, po 13 su dali Nadir Hifi i Sebastijan Herera, 11 Džastin Sajmon, a 10 Kolin Malkolm. U redovima Londona najviše poena je dao Metju Morgan - 25, a dvocifren je bio i Džordan Tejlor sa 17. 

Bešiktaš i Briž igraju majstoricu

U drugoj polufinalnoj seriji igraće se majstorica za plasman u finale pošto je turski Bešiktaš savladao francuski Burž rezultatom 82:71 i tako izjednačio na 1:1 u seriji. 

Pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović doprineo je pobedi ekipe trenera Dušana Alimpijevića sa 11 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. 

Meč odluke igraće se u Francuskoj 3. aprila. Pobednik će osim plasmana u finale i meč protiv Pariza za pehar obezbediti i igranje Evrolige naredne sezone. 

Finalna serija se igra na dva dobijena meča i počeće 9. aprila, a prednost domaćeg terena imaće Pariz, ko god da mu bude rival u finalu.
 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()