Luiđi Datome završio profesionalnu karijeru

Italijanski košarkaš se oprobao i u Italiji i u NBA ligi, a sa turskim klubom je najviše postigao

07.07.2023. 15:28
  • Podeli:
Điši Datome-64b7e321bda08.webp Foto: Profimedia

Italijanski košarkaš Luiđi Datome objavio je u petak svoju konačnu odluku: Došao je dan da kaže da je kraj profesionalne karijere. 

Iskusni Italijan je igrao za Montepaski, Skafati, Virtus, Romu, Detroit, Boston, Fenerbahče i Armani. 

Dok je igrao za Fenerbahče, 2017. godine je sa turskim timom osvojio Evroligu. Prethodne tri sezone je igrao za Armani, sa kojim je tri puta bio šampion Italije i jednom učesnik F4 Evrolige.

Za reprezentaciju Italije igrao je na Evropskim prvenstvima od 2007. do 2017. godine. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()