Mađar iz tima Reala: Volim da igram u paklenom okruženju

Tim ne čine jedan ili dva igrača, a mi imamo mnogo igrača koji mogu da pojačaju igru, spremno je krilo Reala za Partizan

02.05.2023. 11:40
  • Podeli:
Adam Hanga-6450d73f0a5aa.webp Foto: Profimedia

Adam Hanga (34), mađarski internacionalac u reodovima Real Madrida, nije oklevao da kaže, pred meč sa Partizanom u "Štark areni", da voli da "igra u paklenim sredinama" poput Beograda i da veruje Evroligi da može da garantuje bezbednost.

"Želimo da pokažemo da smo sposobni da preokrenemo ovu seriju. To je igra "na smrt" i znamo da ako izgubimo završavamo sa igrama u Evroligi. Moramo da se fokusiramo na našu košarku. Ako budemo igrali disciplinovano i tvrdo, možemo da pobedimo Partizan u Beogradu. Želimo da dođemo do pete utakmice", rekao je Hanga, a prenosi "Mundo deportivo".

Beogradska sredina neće biti problem za Mađara.

"Sviđa mi se paklena atmosfera. Nedavno smo igrali pred praznim tribinama i bilo je veoma čudno. Volim kada ima mnogo ljudi, kada pričamo o košarci. Skoro smo igrali u toj dvorani i bilo je neverovatno", prokomentarisao je Hanga.

Osvrnuo se potom krilni igrač Rela na dešavanja tokom prethodne utakmice dva tima, koja su prešla granice sporta

"Ono što se desilo u Madridu je nešto zbog čega svi žale, svaki igrač. Razgovarali smo sa igračima Partizana na kraju utakmice. Moramo da igramo košarku. Igrao sam mnogo utakmica u Mađarskoj, u atmosferi koja je slična onoj u Beogradu. Evroliga nam garantuje bezbednost. Sve šta se desilo je iza nas i ne sme više nikad da se ponovi", naglasio je Hanga.

Za ovog iskusnog košarkaša prevagu će da donese igra u odbrani.

"Igraju sa peticama koje dosta otvaraju teren. U drugoj utakmici smo pokušali da ih zbunimo odbranom u zoni. Odluku o utakmici doneće naša odbrana. Znamo da će biti veoma komplikovano jer oni imaju odlične mehanizme u napadu, ali mi imamo svoje oružje. A u napadu nikada nismo imali problema", uverava Mađar.

Izostanci na obe strane mogu mnogo da promene stvari.

"Ne znate, sve to može da se promeni tokom utakmice. Dva tima moraju da igraju nešto drugačije, ali na kraju tim ne čine jedan ili dva igrača, a mi imamo mnogo igrača koji mogu da pojačaju igru", zaključio je Adam Hanga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()