Majami slavio nakon preokreta: Jović startovao u petorci

Džimi Batler se vratio na teren

16.01.2024. 12:16
  • Podeli:
miami heat reuters usa today sports-646af99c8ded1.webp Foto: Reuters

Košarkaši Bruklin Netsa su na domaćem terenu, nakon produžetka, izgubili od ekipe Majami Hita sa tesnih 95:96.

Niko na poluvremenu nije mogao da predvidi kakvu utakmicu u nastavku spremaju igrači Netsa i Hita, naročito ako se zna da je pobednički tim bio lošiji. Nakon konfuznog početka utakmice, na pauzu je Majami otišao sa zaostatkom od 16 poena (47:31). To je bilo najlošije poluvreme koje je ekipa sa Floride odigrala ove sezone.

Prijala je pauza gostima. Silovito su istrčali na teren i brzo otopili prednost Bruklina, a u poslednjoj deonici stigli do preokreta plus pet, što je najveća razlika koju su imali tokom utakmice.

Dva minuta pred kraj na semaforu je bilo 79:83 za Majami, međutim domaćin se nije predavao. Rojs O`Nil je trojkom, u ranom napadu, smanjio zaostatak Bruklina, zatim su timski odigrali odličnu odbranu, pa je potom Kem Tomas postigao oba slobodna bacanja i serijom 5:0 vratili prednost.

Tada utakmica ulazi u egal. Domaćin ima poen prednosti minut pre kraja, kada je Tajler Hiro uzeo stvari u svoje ruke - dva napada je završio na gotovo identičan način. Nakon serije driblinga, izgradio je sebi dobru poziciju, šutirao i pogodio. 

Odgovornost u ekipi Bruklina preuzeo je Kem Tomas, ali je promašio trojku. Bem Adebajo je potom, 5,9 sekundi pre kraja, fauliran i to pri rezultatu 86:87. 

Čelendž propao, produžetak se igrao

Promašio je igrač Majamija prvo, drugo je dao i ostavio nadu Netsima. Nakon tajmauta, lopta je išla na Mikala Bridžisa kome je sprečen put do obruša. Za dosuđen faul Hirou Majami je tražio čelendž.

Ništa od "pobune" - oba penala je Bridžis dao za izjednačenje - 88:88. Vreme je isteklo, meč je otišao u produžetak. 

Tajler Hiro je u dodatnih pet minuta iznova ušao u ulogu heroja i postigao dve trojke... Poslednji napad Majamija išao je preko Batlera, koji je iznudio slobodna bacanja. Bio je Džimi precizan oba puta, kada je bilo najpotrebnije - obezbedio je jedinu prednost Majamiju u produžetku i sa njom doneo i pobedu svom timu. 

U pobedničkoj ekipi istakli su se Džimi Batler sa 31 poenom, pet skokova i četiri asistencije. Do dabl-dabl učinka su došli Tajler Hiro sa 29 poena i 11 skoka i Bem Adebajo sa 11 poena i 20 skokova. 

Srpski košarkaš Nikola Jović je počeo u startnoj petorci, na terenu proveo je nešto više od 18 minuta i upisao pet poena, tri skoka i dve asistencije. Zanimljivo je da je Majami imao najveću prednost dok je reprezentativac Srbije bio na terenu.

Micić dobija više poverenja

Los Anđeles Lejkersi savladali su Oklahoma siti Tanderse 112:105. Vasilije Micić je proveo na parketu 15 minuta i za to vreme postigao šest poena i po jedan skok i asistenciju. 

U ostalim utakmica NBA lige: Memfis je savladao Golden Stejt Voriorse 116:107, Klivlend - Čikago 109:91, Toronto - Boston 96:105, Juta - Indijana 132:105.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()