Maksvitis o Zvezdi: Biće zabavno igrati sa tim igračima

Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da tamo Litvanci ne mogu da igraju košarku, kaže trener Žalgirisa

12.10.2023. 15:35
  • Podeli:
Tan2023-09-2616022621_4 KK Crvena zvezda foto vladimir šporčić-65230b2a3da49.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Trener košarkaša Žalgirisa Kazis Maksvitis izjavio je u Kaunasu da očekuje pobedu protiv Crvene zvezde i dodao da je šampion Srbije kvalitetan protivnik čiji je cilj plasman na Fajnal for Evrolige.

Žalgiris će u petak od 19 sati dočekati Crvenu zvezdu u 2. kolu Evrolige.

"Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na F4 Evrolige. Doveli su nove igrače, imaju ozbiljan budžet, biće zabavno igrati sa njima. Sa druge strane, očekuje nas prvi meč pred našim navijačima. Nadam se da ćemo da se izborimo sa pritiskom i da ćemo ostvariti pobedu", rekao je Maksvitis na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt kluba.

On je istakao da Crvena zvezda ima sjajan tim.

"Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim. Imali su 16 igrača, a sa njima više nije Nemanja Bjelica. Mi ne znamo kojih će 12 košarkaša igrati. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja", naveo je trener Žalgirisa.

On je istakao da je Žalgiris hteo da angažuje Nejpira, koji je na kraju završio u Crvenoj zvezdi.

"Kada je on na terenu, totalno menja igru, posebno u napadu. Takođe odlično rukovodi ekipom i organizuja igru, sakuplja poene", dodao je Maksvitis.

Trener Žalgirisa je pohvalio Rokasa Gedraitisa, koji je odlično igra u dresu Crvene zvezde na startu nove sezone. On je prokomentarisao i kritike litvanskih navijača na račun Gedraitisa, koji je odlučio da nastavi karijeru u šampionu Srbije.

"Ne razumem takve reakcije uopšte. Gedraitis igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam pre rata radio u Rusiji. Rokas je košarkaš, rekao mi je da je imao samo jednu ponudu u Evroligi. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku", zaključio je Maksvitis.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()