Mali, možeš ti to: Topić ide ipak na draft

Iako povređen, biće na listi

16.06.2024. 15:41
  • Podeli:
nikola topić miloš teodosić foto dušan milenković ata images-666ee9f89154e.webp Foto: ATA Images/Dušan Milenković

Mladi košarkaš Nikola Topić biće deo NBA drafta (26.i 27. juna) iako je nedavno obelodanjeno da ima delimično naprsnuće prednjeg ukrštenog ligamenta. 

U pitanju je povreda sa kojom se muči još od zimus.

Međutim, prema vestima „preko bare” Zvezdin talenat bi mogao da bude među prvih deset pikova.

Prema analizi Džonatana Givonija, specijalistu baš za ovaj deo NBA priče, Topića bi mogli da „rezervišu” Sparsi.

"Oni obično cene igrača po pozicijama, osećaj za igru, karakter... Franšiza je prethodnih godina privukla veliki broj onih koji nisu iz Amerike. Ideja da se draftuje neko sa pokidanim prednjim ukrštenim ligamentom, poput Topića, možda nije toliko atraktivna, pogotovo što će, verovatno, presedeti celu narednu sezonu", rekao je Givoni i dodao: 

"Međutim, istorija je pokazala da se igrači biraju po osećaju kakvi će biti za pet godina, ne za pet meseci. Topić ima sjajnu visinu za plejmejkera i možda najbolji osećaj za igru od momaka na ovogodišnjem draftu. Sjajno navodi napade posle blokada i razbija protivničku odbranu. Najvažnije će biti da unapredi šut", napisao je u analizi za talentovnog srpskog momka Givoni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()