Maljković: Bugarska nam je nanela mnogo muka

Postoje određene stvari na kojima treba da radimo, popravimo ili da povratimo ono što nas krasi kao ekipu, kaže selektorka Srbije

13.02.2023. 09:00
  • Podeli:
Marina Maljković-1664181316220.webp Foto: Profimedia

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Evropsko prvenstvo 2023. i tokom kvalifikacija imale su četiri vezane pobede protiv selekcija Hrvatske i Bugarske. Međutim, selektorka srpskog tima Marina Maljković nije zadovoljna igrom koju je videla, iako hvali svoje izabranice zbor izborenog mesta na predstojećem takmičenju gde upravo one brane titulu prvaka.

"Bugarska ima mnogo mladih igračica koje se bore, koje su agresivne. To je najvažnija stvar od svega ne koliko znaš, nego koliko si spreman da se boriš. Tako da svaka čast mom kolegi i svima u ekipi, očigledno je da prave dobre stvari i želim im da nastave tim putem", izjavila je selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković posle pobede u poslednjem meču (102:76).

"Mi definitivno nismo odigrali dobru utakmicu, kvalitetno kao protiv Hrvatske u Beogradu. Nije sporno da dođe do malog manjka koncentracije, kada dođeš ovde a već si se plasirao na Evropsko prvenstvo, ali to nije opravdanje da igraš na ovakvom nivou. Pobedili smo na kraju, ali naravno da smo nezadovoljni i ovom utakmicom, Bugarska je uspela dva puta, iako smo ih dobili velikom razlikom na kraju, da nam nanese dosta muka i morali smo mnogo da se potrudimo da bismo ih pobedili", rekla je Maljković, a prenosi sajt KSS.

Kapiten Srbije Tina Krajišnik ističe da, uprkos pobedi sa dosta velikom razlikom, nisu zadovoljne igrom, naročito u prvom poluvremenu, gde je nedostajalo dosta koncentracije, pogotovo u odbrani.

"Postoje određene stvari na kojima treba da radimo, popravimo ili da povratimo ono što nas krasi kao ekipu. Na neki način ova utakmica nam je bila teška i mentalno, jer smo već ostvarili plasman na EP. Bugarska je pružila dosta dobar otpor i čestitam im na tome", rekla je Krajišnik.

Aleksandra Crvendakić rekla je da je utakmica bila dosta teška, imajući u vidu da se ekipa već plasirala na EP.

"Čestitam ekipi Bugarske na velikoj borbenosti. Uspele smo da se probudimo u drugom poluvremenu, nije ovo bila igra koju je trebalo da pokažemo. Imamo dosta vremena tokom leta da popravimo neke stvari i spremne dočekamo Evropsko prvenstvo", poručila je Crvendakić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()