Mateo: Mnogi su nas otpisali, ali nisu mnogo eksera zakucali u sanduk

Plašili smo se što dolazimo u Beograd sa 0:2, ali sport nekad ne može da se objasni logično, kaže trener Real Madrida

11.05.2023. 11:09
  • Podeli:
Ćus Mateo-644b957181813.webp Foto: Profimedia

Real Madrid se pre plej of serije Evrolige nadao lakom poslu protiv Partizana. Onda je iznenađen, na svom terenu,  sa dva poraza i iz frustracije, odnosno nemoći isprovocirao protivnika, prešao granicu sportskog ponašanja i preokrenuo iskusno priču u svoju korist... Sa vezane tri pobede oduzeo je crno-belima san i kartu za Kaunas, na fajnal for Evrolige

Trener Reala Ćus Mateo, koji ima manje iskustva u velikom takmičenju od većine igrača, sabrao je utiske i istakao da ima u timu igrače koji znaju da se bore: 

"U svlačionici sam im rekao da moramo da nastavimo da se borimo. Bila je emotivna utakmica. Veoma smo uzbuđeni. Imamo igrače koji znaju kako treba da se bore Ćaćo, Ljulj, Rudi … Ovo je Real Madrid. Otišli smo na gajnal for zato što smo se borili od septembra sa raznim stvarima, od povreda do pritiska“, rekao je Mateo.

Trener Reala kaže da su njegov tim mnogi u Španiji videli kao razočarenje posle uvodna dva poraza. 

"Sport ponekad ne može da se objasni logično, a srce te vodi da uradiš i ono što je nemoguće. Na poslednjem meču u seriji smo uspeli da preokrenemo tešku utakmicu. Vratili smo se od 0:2 kada nas je mnogo ljudi otpisalo, nije bilo mnogo eksera zakucanih u kovčeg. Znali smo da moramo da iskoristimo ovu priliku. Imali smo mnogo povreda, a brojke su bile protiv nas. Igrači su dali još jednu lekciju o samopouzdanju i istrajnosti. Stvarno bi trebalo da budemo ponosni na ekipu. Pobeda dokazuje dobar rad cele godine i činjenicu da smo dobili domaći teren. Ispisali smo veoma mali deo istorije kluba“, objasnio je Mateo.

Potom je Španac prokomentarisao svaku od utakmica iz serije i iskreno priznao da mu nije prijalo što dolazi u Beograd na „pogubljenje“.

"Serija je bila strašno teška. Počeli smo je sa lošom srećom u uvodnoj utakmici, a onda u drugoj nikako nismo mogli da uhvatimo svoj ritam. Plašili smo se što dolazimo u Beograd sa 0:2. Onda u Beogradu smo dali lekciju zrelosti, kako da igramo dobar meč. Kod kuće opet nismo počeli dobro, ali smo imali veru i videli smo srce koje ovaj tim ima“, tvrdi Mateo.

Realov strateg ističe da je odbrana u drugom poluvremenu meča u kom je Partizan ubacio svega 31 poen, na kraju presudila.

"Uspeli smo da stvari učinimo manje ugodnim za njih. Imali smo probleme sa faulovima unutra i to nam je pomoglo da štitimo jedni druge. Da nije bilo igrača, ovo ne bi bilo moguće“, zaključio je Mateo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()