Micić i Bogdanović odmerili snage: Vasin Šarlot nastavlja seriju pobeda

Otkako je Vasilije Micić iz Oklahome prešao u redove Šarlota, Hornetsi ne gube.

15.02.2024. 10:06
  • Podeli:
profimedia-0846738995 vasilije micić bogdan bogdanovic-65cdd3e10f09b.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Šarlota pobedili su na svom parketu Atlanta Hokse rezultatom 122:99 i nanizali treći trijumf u NBA ligi. Vasilije Micić je doprineo pobedi svog tima sa 13 postignutih poena, dok je Bogdan Bogdanović ubacio poen manje za Hokse.

Otkako je Vasilije Micić iz Oklahome prešao u redove Šarlota, Hornetsi ne gube. Treću utakmicu je odigrao srpski plejmejker u dresu Šarlota i nanizao treću pobedu, a sve to nakon što su Hornetsi prethodno bili u seriji od deset poraza u NBA ligi.

Atlanta je bila konkurentna u prvom poluvremenu tokom kojeg su se timovi smenjivali u vođstvu, ali je drugo u potpunosti pripalo Šarlotu i prednost Hornetsa je samo rasla kako se utakmica bližila kraju.

Vasilije Micić je na parketu proveo skoro 20 minuta tokom kojih je postigao 13 poena, podelio pet asistencija i uhvatio dve lopte. Pogodio je četiri šuta iz devet pokušaja iz igre (1/3 za tri poena).

Identičan procenat uspešnosti iz igre (5/9), samo uz jednu pogođenu trojku više (2/5) imao je i Srbin u redovima Atlante - Bogdan Bogdanović. Nekadašnji igrač Partizana meč je završio sa poenom manje od kolege iz reprezentacije, uz četiri asistencije i pet skokova, ali i pet izgubljenih lopti.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Brendon Miler sa 26 postignutih poena. Pratili su ga Trešon Tre Man sa 21, Majls Bridžis sa 17 i Grant Vilijams sa 15 poena i 10 skokova.

Deandre Hanter se istakao među igračima Atlante sa 21 poenom, dok je Tre Jang potpuno podbacio, posebno u šutu za tri - 2/8, što je bilo dovoljno sa 12 poena, uz jednak broj asistencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()