Micić je po jednom parametru najbolji u NBA ligi

Šuška se o njegovom povratku u Evropu

02.12.2023. 14:15
  • Podeli:
Vasilije Micić-65548e2896bb7.webp Foto: AP Photo/Nate Billings/Tanjug

Srpski košarkaš Vasilije Micić se od ove sezone takmiči u NBA ligi, gde igra za ekipu Oklahome Siti Tandera.

Micić posle više skoro dva meseca ne može da se pohvali nekom prevelikom minutažom na parketu, posle kojeg se već počelo da priča o njegovom povratku u Evropu.

Tamo je Micić imao velike uspehe. Vasa je u sezoni 2020/21 proglašen za MVP Evrolige, dok je u istoj sezoni i okitio se titulom prvaka Evrope sa Anadolu Efesom.

S tim u prilog ide i informacija da je Micić košarkaš sa najviše nastupa u Evroligi od igrača koji se takmiče u NBA ligi.

Igrač Oklahome je prvi na toj listi sa 229 utakmica u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju. Na drugom mestu se nalazi Saša Vezenkov, koji je kao i Vasa od ove sezone otišao "preko bare" i igra za ekipu Sakramento Kingsa. Bugarin koji je prošle sezone proglašen za MVP lige ima jednu utakmicu manje odigranu od Micića u Evroligi (228).

Na trećem mestu je još jedan srpski košarkap Bogdan Bogdanović koji je u dresu Partizana i Fenerbahčea sakupio 108 mečeva.

Listu još čine, Bojan Bogdanović sa 87 utakmica, Luka Dončić sa 80, dok prošlogodišnji košarkaš Partizana Dante Egzum deli deseto mesto sa Rikijem Rubiom sa po 63 utakmice u Evroligi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()