Micić: Nije dovoljno igrati 35 minuta, mora da se igra do kraja

Fizički smo imali dovoljno snage, verujem da je više psiha bila problem, kaže organizator igre Srbije posle eliminacije sa EP

11.09.2022. 20:57
  • Podeli:
Vasilije Micić.jpg Foto: FIBA.basketball

Jedan od najboljih srpskih košarkaša Vasilije Micić izjavio je da nacionalni tim mora da nastavi dalje posle poraza od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u Berlinu.

Srbija je završila učešće na Evrobasketu 2022, pošto je poražena od Italije 94:86.

"Igrati osminu finala na jednu utakmicu, svako ima šansu, bez obzira na to kakav je kvalitet, a to se i pokazilo. Nije dovoljno igrati 35 minuta, mora da se igra do kraja. Oni su u drugom poluvremenu imali neku dodatnu energiju, slobodu u tom napadu i rasterećenost. Fizički smo imali dovoljno snage, verujem da je više psiha bila problem, u smislu te stegnutosti. Kao da smo oklevali prilikom šuteva. To su sve stvari iz kojih treba nešto da se nauči. Idemo dalje", izjavio je Micić posle utakmice.

On je naveo i da srpski košarkaši nisu imali dovoljno samopouzdanja.

"Počeli smo da igramo stisnuto i osetilo se to. Oni su tada napravili neku ludačku seriju trojkama. Nema šta više da se kaže. Ne bih rekao da nije bilo snage za povratak, bilo je, ali nekako je sve bilo haotično", dodao je srpski košarkaš.

Micić je ponovio da način igre italijanskih košarkaša ne odgovara Srbiji.

"Igraju atipično sa pet spoljnih i fizički su dosta jaki u odbrani. Definitivno da imaju neki stil igre koji nama ne odgovara toliko, ali nije to nikakav izgovor. Pre bih rekao da smo imali utakmicu u rukama, ali kada je bilo prilike da se prelomi nismo pogodili", istakao je Micić.

Srpski košarkaši se vraćaju kući, dok će Italija u četvrtfinalu EP igrati protiv Francuske

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()