Na krilima reprezentacije: Gudurić igra na Mundobasketu

Pre Gudurića, igranje za državni tim je potvrdio i Bogdan Bogdanović

10.05.2023. 19:14
  • Podeli:
Marko Gudurić Srbija košarka_FIBA-63fc7e129cb37.webp Foto: FIBA

Reprezentativac Srbije Marko Gudurić potvrdio je u izjavi za portal "Jurohups" da će igrati za državni tim na Svetskom prvenstvu u košarci. 
Na pitanje da li će igrati za "orlove" na Mundobasketu, košarkaš Fenerbahčea je dao potvrdan odgovor.

"Naravno. Hajde da vidimo kako će dalje ići sezona do kraja, ali ako budem zdrav, sigurno ću igrati. Odrastao sam na taj način, da razmišljam da igram za reprezentaciju. To se ne dovodi u pitanje. Većina igrača u Srbiji tako razmišlja. Samo se molim da ostanem zdrav i da svi ostali igrači ostanu zdravi tako da možemo da odemo na Svetsko prvenstvo u najjačem mogućem sastavu" rekao je Gudurić posle eliminacije od Olimpijakosa u četvrtfinalu Evrolige.

Pre Gudurića, igranje za državni tim je potvrdio i Bogdan Bogdanović, a zna se već sad da zbog operacije šake sigurno neće igrati kapiten "orlova" Vladimir Lučić. 

Srbija će u grupnoj fazi Mundobasketa igrati protiv Kine, Dominikanske Republike i Južnog Sudana, a u narednu rundu će se plasirati dve prvoplasirane selekcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()