Na širem spisku Slovenije nema Murića i Dragića

Zbog izostanka dvojice ključnih igrača spisak je nešto duži, kaže selektor Slovenije

03.07.2023. 13:39
  • Podeli:
goran-dragic_fiba.jpg Foto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksander Sekulić objavio je širi spisak od 20 igrača za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Na spisku nema kapitena Slovenije Eda Murića, koji će zbog povrede da propusti Mundobasket. Slovence će predvoditi košarkaš Dalasa Luka Dončić, kao i Vlatko Čančar koji je osvojio titulu u NBA ligi sa Denverom.

Na spisku su: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Horvat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahković, Džordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar i Majk Tobi.

"Ove godine imamo više vremena da se pripremimo za takmičenje nego prethodne dve sezone. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i napunimo baterije za novi izazov koji je pred nama. Dobro poznajem ove igrače i siguran sam da će da iskoriste pauzu za reprezentativnu akciju. Siguran sam da će svi pozvani za pripreme za predstojeće SP doći izuzetno motivisani i puni energije. Na spisku nema povređenog Murića i Gorana Dragića, koji se oprostio od reprezentacije. Zbog toga smo se odlučili na nešto duži spisak igrača. Pre početka SP očekuje nas sedam izuzetno teških pripremnih utakmica", rekao je Sekulić, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Slovenije (KZS).

Slovenija će na SP igrati u grupi sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim Ostrvima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()