Nakić još nije odlučio da li će igrati za Srbiju ili Hrvatsku

Tokom Evrobasketa navijao sam za sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije, jer u svakoj imam prijatelje, rekao je igrač Igokee

01.10.2022. 14:08
  • Podeli:
mario nakic-profimedia-1664476266943.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Igokee Mario Nakić (21) rekao je da još nije odlučio hoće li ubuduće igrati za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske, piše Novi list.

Mario Nakić, sin je rođenog Riječanina i bivšeg košarkaša Cibone i Partizana Ive Nakića, koji je s crno-belima bio prvak Evrope 1992. godine.

Nakić je u mlađim kategorijama igrao je za Zemun i Partizan. U Real Madrid je prešao sa 14 godina, a sa španskim klubom osvojio je juniorsku Evroligu 2019. godine. Igrao je i za prvi tim Reala, a potom je prešao u Ostende da bi tokom leta potpisao trogodišnji ugovor sa Igokeom.

"Ne bih rekao da je dolazak u Igokeu korak nazad za mene. Već sam rekao da je ovo velika prilika, jer Igokea pravi dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Ovo je klub koji je dao mnog košarkaša koji su kasnije prešli na viši nivo. Srećan sam što sam ovde. Mislim da je to dobro za mene, jer sam za sada zadovoljan. Došao sam da radim, igram i dokazujem se", rekao je Mario Nakić.

Mladi košarkaš govorio je o tome kako je pratio utakmice na Evropskom prvenstvu i otkrio da je navijao za reprezentacije zemlje bivše Jugoslavije.

"Imam mnogo prijatelja u svim reprezentacijama iz regiona. Osim Srbije i Hrvatske, navijao sam i za Sloveniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Pratio sam sve utakmice, ali nažalost rezultati na kraju nisu bili najbolji, a naši ljudi su navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima. Oni su sigurno dali sve od sebe i igrali najbolje što su mogli. Ipak, takva je košarka, oni će na sledećem takmičenju postići bolje rezultate", rekao je košarkaš Igokee.

Nakić može da igra za selekciju Srbije, jer je rođen u Beogradu i majka mu je Srpkinja, ali ima pravo da igra i za Hrvatske. U mlađim kategorijama nije igrao ni za jednu reprezentaciju.

"Izbor reprezentacije? O tome ćemo kad dođe vreme", zaključio je Nakić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()