Naredna destinacija Španija: Dušan Ristić ima novi klub

Dvostruki šampion FIBA Lige šampiona doveo je veliko pojačanje

23.06.2023. 17:20
  • Podeli:
Dušan Ristić-63aac676e3366.webp Foto: Profimedia

Zaslužio je svojim igrama Dušan Ristić da napravi još jedan veliki korak napred.

Srpski reprezentativac je tako danas postao član dvostrukog osvajača FIBA Lige šampiona, ekipe Tenerifa sa kojom je potpisao ugovor na dve godine uz opciju za treću.

On je prethodne sezone nastupao za Galatasaraj, a iskustvo u španskoj ACB ligi sakupljao je igrajući za ekipu Fuenlabrade.

Rođen je u Novom Sadu, igra na poziciji centra, a svoju karijeru počeo je u FMP-u. 

Nastupao je za Arizona Vajldketse u NCAA, a između ostalog bio je deo i Crvene zvezde.

Odatle je krenuo u obilazak po Evropi, gde je polako počeo da stiče ime igrajući za Astanu, Brešu, Avtodor i naposletku pomenutu Fuenlabradu u kojoj je imao i najzapaženiju ulogu.

Za ovaj španski klub nastupao je sezonu ipo, a prošle godine je prosečno beležio 15,7 poena uz 6,2 skoka po meču.

Odatle je otišao za Galatasaraj kako bi nastupao u FIBA Ligi šampiona, a Ristić je tamo stigao do proseka od 8,1 poena i 4,9 skokova u domaćem prvenstvu, odnosno 10,7 poena i 7,8 uhvaćenih lopti u evropskom takmičenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()