NBA draft: Vembanjama prvi pik, Vučković izabran u drugom krugu

Šampion NBA lige, klub Nikole Jokića, Denver dobio je trojicu igrača

23.06.2023. 08:31
  • Podeli:
Viktor Vembanjama-64953f47e982b.webp Foto: AP Photo/John Minchillo/Tanjug

Viktor Vembanjama (19) je prva zvezda NBA drafta održanog u noći između četvrtka i petka. Mladi Francuz je ispunio sva očekivanja i izabran je za prvog pika od strane San Antonio Sparsa. 

Vembanjamau je ostvarena velika želja jer je i on sam, dok je maštao o NBA ligi, želeo da postane član Sparsa, kako je rekao "ekipe koja stvara velike igrače". On je prošle sezone u francuskoj ligi, u dresu Metropolitana, beležio u proseku 20,6 poena, 10,1 skok, tri blokade i 2,5 asistencija.

Ono što je javnosti u Srbiji interesantno jeste izbor Tristana Vukčevića u drugoj rundi na ovogodišnjem draftu. Aktuelni centar Partizana je izabran kao 42. pik od strane Vašington Vizardsa.

Šarlot Hornetsi su kao drugog pika izabrali Brendona Milera sa Alabame, dok je treći pik Skut Henderson završio kao izbor Portlanda.
 

Amen i Ausar Tompson su ušli u istoriju NBA tako što su postali prvi set blizanaca koji su izabrani u prvih pet na istom draftu. Jednog su odabrali Roketsi, drugog Pistonsi. 

Šampion NBA lige, klub Nikole Jokića, Denver dobio je trojicu igrača. Najbolje plasiran je Džunior Strouter, kao 29. pik. Njega je prvo birala Indijana, a potom ga trejdovala u Nagetse. 

Reč je o igraču koji kao dobre karakteristike ima šut i koji trenutno nastupao za Gonzaga Univerzitet.

I 40. pik Maksvel Luis završio je u Denveru, ali će biti trejdovan u Los Anđeles Lejkerse

Hanter Tajson je kao 37. pik završio u Denveru preko Oklahome, a tu je i Džejlion Piket kao 32. pik kog je Indijana ustupila ekipi Majka Melouna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()