NBA liga: Denver slavio, Jokić predvodio

Bila je ovo 41. utakmica u karijeri Nikole Jokića sa učinkom koji ga vodi u pisanje istorije NBA lige

08.11.2022. 09:00
  • Podeli:
Nikola Jokić_Foto Reuters-1667032612016.webp Foto: Reuters

Košarkaši Denvera pobedili su, u finišu meča, ekipu San Antonija sa 115:109. Srpski centar je i ove noći briljirao u NBA ligi. On je trijumfu svog tima doprineo novim dabl-dabl učinkom od 26 poena na svom kontu (11/20 iz igre) i deset asistencija, odnosno osam skokova, tri blokade, za 33 minuta na parketu.

Bila je ovo 41. utakmica u karijeri Nikole Jokića u kojoj je postigao barem 25 poena i 10 asistencija na utakmici. Tim učinkom je najbolji ikada među centrima u NBA ligi, pošto je daleko iza sebe ostavio Vilta Čembrlena sa 33 meča i Karim Abdul-Džabar sa 14.

Imao je Jokić podršku saigrača. Razigrani su su bili Majkl Porter Junior sa 24 poena, šest skokova i dve asistencije, kao i Džamal Marej koji je utakicu završio sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija. 

Sparsima nije bilo dovoljno ni 30 poena sjajnog Keldona Džonsona, odnosno dobra partija Džoša Ričardsona koji je ubacio 22 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()