NBA liga ne testira više igrače na marihuanu

Čak 21 američka savezna država, Distrikt Vašington i teritorija Guama su legalizovali rekreacijsku i medicinsku upotrebu marihuane

10.04.2023. 09:26
  • Podeli:
nba_kosarka_Lopta-6432e3dce711b.webp Foto: Pixabay

Uprava severnoameričke košarkaške NBA lige više neće testirati igrače na marihuanu, javlja "Atletik". 

Ova odredba uključena je u novi kolektivni ugovor NBA lige i Udruženja profesionalnih košarkaša, samo što liga i sindikat igrača još moraju da ratifikuju novi višegodišnji ugovor. To će uključivati ​​klauzulu koja će ukloniti marihuanu iz ligaškog programa testiranja droga, a igrači više neće biti kažnjeni za pušenje marihuane ili korištenje THC proizvoda, navodi "Atletik".

Udruga igrača NBPA nije otkrila detalje ugovora, rekavši u izjavi na Tviteru: "Određeni detalji biće dostupni nakon što se finalizira popis uslova."

Prethodna politika NBA lige prema marihuani bila je stroža. Igrač za kog bi bilo utvrđeno da je pušio marihuanu bio bi stavljen u program lečenja i savetovanja za prvi prekršaj, kažnjen sa 25.000 dolara za drugi prekršaj i zabranjeno mu je igranje pet ligaških utakmica za treći prekršaj.

Godine 2021. NBA je objavila da više neće nasumično testirati igrače na konzumiranje marihuane.

Čak 21 američka savezna država, Distrikt Vašington i teritorija Guama u potpunosti su legalizovali rekreacijsku i medicinsku upotrebu marihuane, a prema ESPN, upotreba THC legalna je u 73.7 posto svih država u kojima se nalaze NBA ekipe.

Bivši NBA igrači podržali su legalizaciju marihuane, uključujući J.R. Smita i Ala Haringtona, koji su lobirali za legalizaciju u Njujorku 2019. Harington je za magazin "GQ" rekao da 85 posto NBA igrača puši ili koristi "neki oblik kanabisa". Poslednjih godina devet NBA igrača kažnjeno je zbog korištenja marihuane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()