NBA liga, polufinale Zapada: Odlična partija Jokića za trijumf protiv Finiksa

Srpski reprezentativac je ubacio 24 poena i upisao čak 19 skokova, a uz to je imao i pet asistencija

30.04.2023. 09:47
  • Podeli:
Nikola Jokić_Denver Nagets_Deandre Ajton_Finiks Sans_Foto Tanjug AP Photo David Zalubowski-644e1e8ea6c91.webp Foto: Tanjug / AP Photo / David Zalubowski

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je odlično u ubedljivoj pobedi Denvera nad Finiksom (125:107) u prvom meču polufinala Zapadne konferencije.

Jokić je ubacio 24 poena i upisao čak 19 skokova, a uz to je imao i pet asistencija. Najefikasniji u redovima Denvera bio je Džamal Marej sa 34 poena (6/10 za tri, 7/14 za dva) i devet asistencija. Mareju i Jokiću je veliku podršku pružio Eron Gordon sa 23 poena i šest skokova.

Denver je imao čak 22 asistencije na meču, samo devet izgubljenih lopti i 16 skokova u napadu.

U redovima Finiksa najefikasniji bio je Kevin Durent sa 34 poena i 14 skokova. Devin Buker ubacio je 24 poena, dok je Deandre Ejton meč završio sa 14 poena.

Naredni meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka. U finale Zapada ide klub koji prvi stigne do četiri pobede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()