Ne žele da rizikuju: Jedan klub u Izraelu već pustio svoje strance

Američki sportisti su poznati po tome da napuštaju klubove u vanrednim situacijama

08.10.2023. 10:18
  • Podeli:
kosarka izrael Hapoel Be'er Sheva BC-65224ea92cf18.webp Foto: Hapoel Be'er Sheva BC

Dan posle eskalacije sukoba u Izraelu brojni strani sportisti su se osetili ugroženo, a košarkaški klub Hapoel Be'er Ševa je prvi koji je dozvolio svojim igračima da napuste zemlju. 

Hamas je u ranim jutarnjim satima izveo neočekivano iskordinisan napad iz Pojasa Gaze na teritoriju Izraela. Napad je uključio ispaljivanje više hiljada raketa, ali i upad preko kopnene granice i mora.

Izraelski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben-Gvir proglasio je u subotu vanredno stanje u zemlji, a premijer Izraela Benjamin Natanjahu je na vanrednoj sjdnici Veća za nacionalnu sigurnost rekao kako se Izrael nalazi u stanju rata, pa su odmah krenuli u granatiranje palestinskih položaja.

Košarkaški klub Hapoel Be'er Ševa je dozvolio stranim igračima da napuste zemlju, a to su Gvinejac Keita Tidjan, Amerikanci Greg Vitington, Brendon Sampson, Ben Eisenhard i Argentinac Žoakin Sukman.

Nema sumnje da će, ukoliko ratno stanje potraje, i ostali klubovi učiniti isto. Amerikanci su poznati da se kući vraćaju i u mnogo lakšim situacijama. 

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()