Nekada nije bio dobar za Zvezdu, a sada hara NBA ligom: Ni Rudi Gober mu nije mogao ništa

Delije, da li ga se sećate?

05.03.2024. 20:00
  • Podeli:
Duop Rit i Rudi Gober AP PhotoBruce Kluckhohn_Tanjug-65e71534d4e67.webp Foto: AP Photo/Bruce Kluckhohn/Tanjug

Košarkaši Minesote savladali su Portland 119:114, a meč karijere u porazu svog tima upisao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Duop Rit (27) koji je ubacio 26 poena (10-14 iz igre, od toga 5-6 za tri poena, 1-2 penali), imao i tri skoka i po jednu blokadu, asistenciju i ukradenu loptu za 39 minuta na parketu.

"Definitivno smo ponosni, dali smo sve od sebe na terenu i dali sebi šansu da se borimo. Osećao sam se dobro, pogodio neke šuteve, pomogao timu. Moramo da nastavimo da radimo na sebi, trudimo se da budemo bolji", rekao je Rit posle 45. utakmice u NBA karijeri.

Duop Rit, inače reprezentativac Australije, u srpsku košarku je stigao 2018. godine i potpisao za FMP. U sezoni 2019/20. je dobrim igrama ozbiljno skrenuo pažnju na sebe, pa je usledio poziv Crvene zvezde gde nije uspeo da se nametne.

Potom se vratio u Australiju i nastupao za Ilavara Hokse, a onda je igrao u Kini, pa u Libanu. Jesenas je potpisao sa Portlandom, ali je samo nekoliko sedmica kasnije otpušten, pa su ga Blejzersi vratili, ali na dvosmerni ugovor, a onda je sredinom februara “prešao” na standardni ugovor.

U crveno-belom dresu je postigao 4,8 poena i 1,9 skokova po utakmici u Evroligi, dok je u ABA ligi imao 3,5 poena i 1,3 skokova u proseku.

Minesota je slavila zahvaljujući izuzetnoj partiji Gobera koji je ubacio je 25 poena (9-10 za dva, 7-7 penali), uz 16 skokova i tri "rampe", Majk Konli je dodao 19 poena, a Karl Entoni Tauns 14. 

Portlandu, pored odlične partije Rita, nije pomogla ni fantastična rola Anferija Simonsa koji je postigao 34 poena, uz 14 skokova i imao jedno sjajno zakucavanje preko Gobera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()