Nenad Krstić podneo ostavku i napustio KSS

Bila mi je čast da služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način joj vratim makar delić onoga što mi je u životu dala, rekao je proslavljeni sportista

21.10.2022. 12:33
  • Podeli:
Nenad Krstić-1666348425505.webp Foto: KSS

Nenad Krstić (39) se povukao iz Košaršakog saveza Srbije. Kao razlog za odlazak sa mesta potpredsednika KSS, čoveka zaduženog za mlađe muške selekcije Srbije, navode se privatni razlozi. 

Sada već bivši funkcioner svoju odluku je prvo, pre mesec, dva, saopštio predsedniku Saveza Predragu Daniloviću.

"Želeo bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KSS i to mesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala", rekao je proslavljeni košarkaš i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić, a prenosi sajt KSS.

Bivši igrač Mladosti iz Kraljeva, beogradskog Partizana, moskovskog CSKA, odnosno centar Nju Džersija, Oklahome i Bostona posle karijere na terenu vratio se u Srbiju i prihvatio funkciju u Košarkaškom savezu. Od avgusta 2019. godine radio je kao direktor mlađih selekcija. Krstić je taj posao radio odano i predano, a koliko je bio posvećen govore i rezultati, medalje mlađih reprezentacija, minulog leta, odnosno povratak U20 tima Srbije u A diviziju.

Do zakazivanja nove Skupštine KSS i izbora novog potredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Krstić, obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać.

Kao reprezentativac Srbije, Nenad Krstić je osvojio dve srebrne medalje. Prvu još 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i drugu 2014. godine kada je kao kapiten na Svetskom prvenstvu u Španiji predvodio našu reprezentaciju do finala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()