Nije dugo bio bez angažmana: Pokuševski pronašao novu sredinu gde ga čeka još jedan Srbin

Dobio je Poku novog-starog saigrača

28.02.2024. 19:59
  • Podeli:
Aleksej Pokuševski-1665558850560.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski novi je igrač Šarlota, objavio je tim iz Severne Karoline, pa se na taj način pridružio drugom Srbinu, Vasi Miciću, koji je nešto ranije stigao u klub.

Mladi košarkaš je pre par dana dobio otkaz u ekipi Oklahome, u timu koji ga je draftovao i u kojem je proveo četiri sezone.

"Pokuševski, koji je biran kao 17. pik na NBA draftu 2020, nastupio je u 150 utakmica u četiri sezone (2020-24) sa Oklahomom, postižući u proseku 7,5 poena, 4,7 skokova i 2,0 asistencije za 20,6 minuta po utakmici. U 10 nastupa ove sezone zabeležio je 1,2 poena i 1,0 skoka za 6,0 minuta", stoji u objavi Šarlota na klupskom sajtu.

Dvadesetdvogodišnji Srbin koji je detinjstvo proveo u Novom Sadu je tri profesionalne sezone (2017-20) proveo u Grčkoj u ekipi Olimpijakosa, gde je postao najmlađi igrač u istoriji tima koji je igrao u Evroligi (17 godina, 83 dana).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()