Nikola Jokić: Mi Srbi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo

Super je videti sve ove momke na jednom mestu, kaže NBA centar

03.08.2022. 15:17
  • Podeli:
nikola-jokic-foto-tanjug.jpg

Igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić je, konačno, sa košarkaškom reprezentacijom. Centar Srbije se priključio nacionalnom timu nakon tri godine pauze. Sada je tu, u Sportskom centru Stara pazova, na pripremama za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. i Evropsko prvenstvo 2022. i sa ekipom počinje da trenira 4. avgusta, prema NBA pravilima. 

Istezanje je uvek dobrodošlo, pa je i Jokić imao šta da radi sa fizioterapeutima dok je selektor Svetozar Pešić držao trening sa loptom ostalima. Razgovarao je Nikola i sa novinarima i odmah rekao da svoje tumačenje činjenice da se u Srbiji od košarkaša očekuje zlatna medalje:

"Mi Srbi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo i to je naš mentalitet", rekao je Nikola Jokić u svom "lalanskom ritmu". 

Srpski košarkaš je rekao i kako se oseća u srpskom društvu sa saigračima i momcima koje poznaje od ranije, ali se retko sa njima sreće. 

"Lepo je ovde. Super je videti sve ove momke na jednom mestu. Sve ih skoro već znam od ranije. Sve je još u nekom laganom ritmu tako da hvatamo zalet i znamo šta nas čeka. Naš cilj na početku je da pokušamo da se povežemo i da nastavimo da se takmičimo na velikim prvenstvima, kao stariji što su radili pre nas. Neće biti lako, glavni fokus je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo i onda ćemo videti kako dalje. Sve ekipe su spremne. Dolaze sa ciljem da osvoje turnir, a mi treba da budemo u treningu i da idemo dan po dan, pa kad dođu kvalifikacije da budemo najbolji", poručio je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()