Nikola Topić najbolji mladi igrač ABA lige

Mnogi koji su do sada osvojili ovu nagradu postali su vrhunski igrači u seniorskoj karijeri

10.04.2024. 12:02
  • Podeli:
Nikola Topić-6467645928f83.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige.

Mladi plejmejker je u ovoj sezoni u proseku beležio 17.9 poena, 6.8 asistencija i 3.6 skokova uz indeks korisnosti 19.5.

Partijama pre svega u dresu Mege zaslužio je ovu nagradu, koju je prošle godine osvojio Nikola Đurišić

Topić je u glasanju trenera, novinara i navijača osvojio 53,6 odsto glasova, ispred Nikole Đurišića iz Mege (14,6) i Davida Mirkovića iz Studentskog centra (13,3).

Do sada su nagradu za najboljeg mladog igrača osvajali i Nikola Jokić, Ante Žižić, Džona Bolden, Džana Musa, Goga Bitadže, Filip Petrušev i Nikola Jović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()