Nikolas Batum posle debakla na SP: Ostali smo bez igrača zbog politike

Nedostajaće mi letnji turniri, sve sam napravio za francuski dres, rekao je jedan od najboljih igrača turnira

28.08.2023. 09:03
  • Podeli:
nikola batum reuters-64ec343ee83f0.webp Foto: Reuters

Košarkaši Latvije su šokirali reprezentaciju Francuske savladavši je sa 88:86, u utakmici 2. kola grupe H Svetskog prvenstva. Aktuelni svetski i olimpijski vicešampioni u 1. kolu su doživeli su težak poraz od Kanade (65:95) pa su posle drugog izugbljenog meča završili trku ka dobrim plasmanom. 

Trikolori će se boriti za plasman od 17. do 32. mesta, iako su na početku turnira bili među kandidatima za medalju. Debakl Francuske komentisao je jedan od njenih najboljih igrača Nikolas Batum (34).

"Veliko razočarenje. Raspali smo se psihički i fizički. Latvijci su bili moćni, mi nismo", rekao je Batum za "beIN Sports", pa kritike uputio ka Francuskom košarkaškom savezu (FFBB) jer je Tomasu Ertelu (34) zabranio da igra za reprezentaciju zato što je potpisao za ruski Zenit usled agresije te zemlje na Ukrajinu.

"Svi moramo da se zapitamo šta se dogodilo ovog leta: treneri, igrači, Savez, svi. Odustali smo od nekih igrača, izgubili smo ih zbog nekakvih uslovljavanja", izjavio je Batum, kom je ovo bio poslednji nastup na Svetskom prvenstvu, dok će sledeće godine za Francusku učestvovati i na svojim zadnjim Olimpijskim igrama, koje će se održati u Parizu.

"Nedostajaće mi letnji turniri, sve sam napravio za francuski dres. Ali kad smo se rešili nekih igrača... Godinama smo zajedno ostvarivali rezultate, ali sada nismo uspeli. Ljudi moraju da se preispitaju. Imam još godinu dana u reprezentaciji.

U Parizu su nam potrebni svi igrači i najbolji uslovi. Nije me briga za politiku, trebamo najbolju moguću ekipu. Pogrešili smo na mom poslednjem Svetskom prvenstvu i to me zbilja ljuti", zaključio je Batum.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()