Ništa bez drame: Zvezda se na krilima Dobrića vratila sa minus 19 i "srušila" Zadar

Ogroman preokret kluba sa Malog Kalemegdana u Zadru

26.10.2024. 22:00
  • Podeli:
zvezda zadar aba liga-671d45b635dbb.webp Foto: ABA liga

U okviru šestog kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde su nakon ogromnog preokreta savladali ekipu Zadra rezultatom 84:77.

Očajno je Crvena zvezda ušla u meč, posle samo četiri minuta igre, poveo je Zadar 19:5, zahvaljujući dobrim napadačkim potezima Ramljaka, Mihailovića i Žganeca.

 Šutirali su 6/7 za tri poena u prvih sedam minuta i na semaforu je pisalo neverovatnih 26:9, a posle 10 minuta je bilo 31:14 za Zadar.

U drugoj četvrtini je Ognjen Dobrić trojkama pokrenuo goste iz Beograda i uspeo da ih sa -19 spusti na podnošljivih -10.

U 17. minutu je Dejan Davidovac završio ovaj meč. Sudija Damir Javor ga je isključio pošto mu je pokazao dve tehničke greške za tili čas. Svemu je prethodio faul u napadu Davidovca nad Mihailovićem i negodovanje košarkaša Zvezde. 

I onda u samom finišu konačno povratak i buđenje Zvezde. Plavšić je imao odličnu rolu, Dobrić i Teodosić ubacili po trojku, pa Zadar na veliki odmor ide sa samo +3.

U drugom poluvremenu se odigrala velika borba, Zvezda je u par navrata uspevala da povede, ali Zadar je imao odgovor.

Odgovornost je preuzeo Miler Mekintajer, postigao je svoj 12. poen, pa je  naterao Jusupa da zove tajm-aut.

Prava rezultatska klackalica usledila je u Zadru, međutim, plejmejker crveno-belih Mekintajer je bio mirne ruke sa poludstiance, vratio Zvezdu na plus pet, Plavšić je takođe bio izuzetno dobar, precizan sa linije za slobodna bacanja, a rezultat na kraju meča je bio 84:77.

Ognjen Dorbić i Kodi Miler Mekintajer su sa po 16 poena predvodili crveno-bele. Uroš Plavšić je imao 13 poena, Nikola Kalinić je ubacio 10.

Kod Zadra, 19 poena i 10 skokova Ramljaka.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()