Ništa od derbi utakmice: Crvena zvezda pregazila Cedevitu pred Delijama

Jedini problem u timu Duška Ivanovića bile su izgubljene lopte

08.10.2023. 23:10
  • Podeli:
Tan2023-09-2616022621_4 KK Crvena zvezda foto vladimir šporčić-65230b2a3da49.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Cedevitu u drugom kolu ABA lige rezultatom 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18).

Susret Crvene zvezde i Cedevite trebalo je da predstavlja derbi drugog kola ABA lige, međutim crveno-beli činili su sve da atmosfera ne bude ni nalik derbiju jer su već od prve deonice krenuli silovito.

Jedini problem u timu Duška Ivanovića bile su izgubljene lopte kojih je u prvoj četvrtini bilo čak šest koliko i kod protivnika, međutim Zvezda je i tu grešku ispravila u narednih deset minuta.

Druga deonica bila je perfektna za Zvezdu, raspucali su se redom Nedović, Nejpir, Bolomboj i to je donelo čak 31 poen koji je crveno-bele odveo na velikih plus 25.

Vođstvo je tokom treće deonice dostiglo i 40 poena razlike, a košarkaši Cedevite potpuno su potonuli u Beogradu. U pojedinim trenucima delovalo je kao da se Zvezda poigrava na terenu, a koliko gosti nisu mogli da nađu rešenje bilo je kristalno jasno posle treće četvrtine u kojoj su dali samo osam poena.

Dok je beogradski tim sipao trojke, na drugoj strani pala je samo jedna. U poslednjih deset minuta ritam je razumljivo opao, a to nije moglo da poremeti Zvezdu koja je i više nego ubedljivo stigla do pobede.

Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš Cedevite Sov sa 19 poena, sedam skokova i jednom asistencijom, dok je u pobedničkom timu najbolji bio Nedović sa 17 poena i četiri asistencije. Pratili su ga Nejpir sa 15 i Tobi sa 13 poena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()