Nova sezona, novi ciljevi: Partizan i Zvezda počinju još jednu seriju u Evroligi

Večiti se na evro sceni sreću već u oktobru

05.10.2023. 08:56
  • Podeli:
Nemanja Nedović Uroš Trifunović Zvezda Partizan_ABA-649d69c51633a.webp Foto: ABA liga

Čast da otvore novu sezonu Evrolige imaće košarkaši Crvene zvezde koji na svom terenu, u četvrtak od 19 časova, igraju protiv Asvela. Biće to prva utakmica novog ciklusa elitnog takmičenja, a odmah za njima od 20.05 kreću košarkaši Partizana, koji idu u goste Makabiju u Tel Aviva.

Crveno-beli se vraćaju u "Arenu" posle nekoliko sezona, a očekivanja navijača su izuzetno velika. Svoj optimizam grade na činjenici da je tokom leta ekipa totalno renovirana kada je stiglo mnogo kvalitetnih igrača sposobnih da da se bore za plasman u Top 8. 

Novajlije u timu imaju iskustvo igranja na visokom nivou i u ubitačnom ritmu. Zvezdina ekipa, na papiru, deluje kao najjača u istoriji, a da li će ostvariti istorijske rezultate ostaje da se vidi tokom duge sezone. 

Asvel u Beograd stiže u lošem raspoloženju, jer je upisao drugi poraz u odigranih pet kola francuskog prvenstva. Želja im je da se iskupe na startu Evrolige.

"U Evroligi imamo želju da napravimo iskorak u odnosu na prethodne sezone. Delovalo je da nam uvek malo nedostaje da u dve, tri utakmice slomimo rivala i preokrenemo tok meča u svoju korist. Sad imamo širinu u igračkom kadru, kvalitet i verujem da ćemo uz dobar rad i stavljanjem svojih kvaliteta napraviti taj potreban korak ka plej-ofu",  istakao je Luka Mitrović.

U Partizanu je sistem jasan, a ambicije malo veće

Najveći rival Zvezde kreće odmah za njima. Prva stanica Partizana je Izrael. 

Ambicije ekipe i navijača definitivno su veće nego prošle sezone, kada im je u majstorici četvrtfinala protiv Real Madrida za dlaku izmakao nastup na Fajnal foru. Svi vjeruju u najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića, koji će i ove sezone da pokuša da skocka ekipu za velike domete. 

Obradović voli da radi sa sebi poznatim igračima, da ih uigrava iz godine u godinu i da stvara tim nekoliko sezona. Tokom leta nije mnogo menjao ekipu. Otišli su Jam Madar, Dante Egzum, Matijas Lesor i Joanis Papapetru, a stigli su Ognjen Jaramaz, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski i Mateuš Ponitka, dok je uprava u potrazi za još jednim igračem. 

Vječite rivale kladionice vide u borbi za mjesto u plej-ofu, a kada su u pitanju favoriti za osvajanje trofeja, Partizan je na devetom, a Zvezda na 11. mestu. Prvi evroligaški večiti derbi ove sezone biće odigran 26. oktobra, kada će Partizan biti domaćin, a drugi 4. januara

"Znamo šta nas očekuje. Ovo mi je treća sezone u Partizanu i želim da budem bolji i kao lider i kao kapiten. Znamo šta nas očekuje u Tel Avivu, puna dvorana i ekipa koja je veoma dobra na domaćem parketu, ali sigurno je da smo mi ekipa koja se ne predaje", rekao je Kevin Panter, kapiten crno-belog tima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()