Obradović otkrio bez koga Partizan ide na Efes: Svi smo mi prolazni, osim navijača

Partizan nastavlja borbu u Evroligi

28.02.2024. 15:18
  • Podeli:
TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ Željko Obradović-65df3e62504ff.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Posle skoro dve sedmice i pauze zbog obaveza u Kupu, kao i kvalifikacionog prozora za Evropsko prvenstvo, Partizan se vraća u "Štark arenu", pošto u četvrtak od 20:30 časova dočekuju ekipu Efesa u okviru 27. kola Evrolige

Trener crno-belog tima Željko Obradović je izjavio da je Efes kvalitetan rival i dodao da želi da njegovi izabranici odigraju dobar duel.

"Igramo protiv tima koji je sa novim trenerom. Imali su odlične rezultate u poslednje vreme, osim tog finala Kupa Turske u kom su izgubili od Fenerbahčea. Očigledno je da su igrači dobili nove uloge. Čovek koji je glavni trener dugo je bio asistent i veruje igračima koji su dugo tu. U odnosu na prvu utakmicu, roster je promenjen, neki igrači su se oporavili i oni igraju veoma dobro. Njihov kvalitet je svima veoma dobro poznat", rekao je Obradović.

Svi na okupu

"Za nas je važno da smo okupili igrače u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili u sredu. Odradili su jedan trening, to je nešto što je za nas bilo bitno. Radili su na veoma dobar način, prilično posvećeni i sa željom da odigramo dobro utakmicu", dodao je trener Partizana.

Potom je Obradović otkrio da Džejms Naneli i Tristan Vukčević imaju problema sa povredama.

"Džejms ima problem sa ramenom, to je povreda iz finala Kupa. Tristan nije trenirao danas, pošto je osetio bol u kolenu. Videćemo sutra kakva će situacija biti i da li će moći da pomogne ekipi", rekao je Obradović.

Trener Partizana je pozvao navijače da u velikom broju dođu na meč sa Efesom.

"Navijači Partizana su poznati po tome da će uvek dati podršku. Moram da iskoristim priliku da ih zamolim da podrže tim i igrače i da mi iz te energije, iz onoga što daju timu, dođemo do dobrih rezultata. Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi smo mi ostali prolazni, dolaziće novi ljudi, ali ono što je snaga Partizana - to su ovi ljudi. Svi smo mi zamenljivi i ovaj klub će da postoji i bez nas, ali oni su ta snaga, jer su najbolji navijači na svetu", zaključio je Obradović.

Crno-beli će, nakon neuspeha u Kupu Radivoja Koraća, gde su poraženi u finalu, pokušati da se vrate na pobednički kolosek i nastave borbu za plej-in Evrolige.

Partizan se nalazi na 11. mestu na tabeli sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Efes na 14. poziciji sa skorom 11-15.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()