Oglasila se Evroliga po pitanju registracije Fakunda Kampaca

Objašnjenje je dao Dijego Fernandez, direktor za komunikacije Evrolige i potvrdio da se ne radi samo o Argentincu

04.01.2023. 09:20
  • Podeli:
Fakundo Kampaco_ABA liga-63a865beeeb0a.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde su počeli Novu godinu pobedom, ali u svojim redovima za Evroligu još nemaju najjače pojačanje sezone - Fakunda Kampaca

Dilemu i sumnje prvo je pokušao da razreši direktor kluba sa Malog Kalemegdana Nemanja Vasiljević, ali uprkos njegovim tvrdnjama zabrana rekistracije novih igrača nije ukinuta. Sada je objašnjenje dao Dijego Fernandez, direktor za komunikacije Evrolige. Prema njegovim tvrdnjama ceo slučaj je u rukama Komisije za finansije, koja bi do kraja nedelje trebalo da saopšti odluku kako dalje.

"Komisija za kontrolu upravljanja i Komisija za finansije su organi koji vrše nadzor nad ispunjavanjem pravila finansijskog fer-pleja. Nema određenog vremena kada će pitanje biti rešeno, jer Komisija za finansije mora da pregleda svu dokumentaciju pre nego što donese odluku. Razumećete, to je složen proces. Očekujemo nove informacije najkasnije početkom sledeće nedelje", rekao je Dijego Fernandez za "Informer".

Fakundo Kampaco je u Crvenu zvezdu došao 19. decembra, a iz Evrolige poručuju da su 1. decembra objavili saopštenje o privremenoj meri zabrane registrovanja novih igrača. Kada svi propusti budu ispravljeni problem će brzo biti rešen. 

"Ne radi se o registraciji gospodina Kampaca, već o tome da Crvena zvezda ne može da registruje nijednog igrača. Mi smo 1. decembra objavili saopštenje, gde smo objasnili da je Finansijski odbor uveo privremenu meru zabrane za registraciju novih igrača, zbog nedavanja potrebnih podataka i dospelih obaveza", rekao je Fernandez.

Argentinac je odigrao samo dve utakmice u ABA ligi. Međutim, u Evroligi, zbog koje je došao u tim Duška Ivanovića, još nije debitovao i pitanje je kada će. Zabranu je uveo Finansijski odbor zbog dugovanja prema bivšim igračima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()