Oglasio se Spolstra nakon Jovićevog isključenja: Pogledajte sta je Srbinu poručio trener

Nikola je na terenu proveo 21 minut

06.03.2024. 17:58
  • Podeli:
Erik Spoelstra AP PhotoDavid Zalubowski_Tanjug-65e85678549d2.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Srpski reprezentativac Nikola Jović je isključen sa utakmice u NBA lige protiv Detroita zbog dve tehničke greške koje je zadobio, a nakon utakmice je trener Majami Hita Erik Spolstra izneo viđenje o celokupnoj situaciji.

"Da li će to biti trenutak kada će nešto naučiti? Da. Ali u isto vreme volim njegove emocije. To mu je važno", rekao je trener Hita i dodao:

"Neću to pokušavati da uništim. Volimo strast. Volimo konkurenciju. Volimo da momci ulaze u sve to", jasan je bio Spolstra.

Mladi krilni centar Nikola Jović je do sada u karijeri odigrao 42 meča i nikada nije dobio ni jednu tehničku grešku, a onda je u duelu protiv Detroita "popio" dve za 21 minut, međutim, to nije naljutilo trenera Erika Spolstru, koji je rekao da neće da sputava srčanost reprezentativcu Srbije.

Jović je prvu tehničku grešku zaradio pre početka druge četvrtine kada je izbacio loptu sa konstrukcije koša. Potom je, automatski isključen kada mu je dosuđena druga tehnička greška sredinom treće četvrtine, a razlog je bio taj što je odreagovao zbog prekršaja koji mu je sviran nad Ajzeom Stjuartom.

Posle druge, odnosno isključujuće tehničke greške, komentatori su istakli da je po pravilima NBA lige Jović preterano burno reagovao. Međutim, složili su se sa mišljenjem Srbina da nije ni trebalo da bude dosuđen faul.

"Gde je kontakt?" upitao je komentator.

Jović je meč započeo u startnoj pertorci i završio ga je sa osam poena, četiri skoka, dve ukradene lopte i dve asistencije za 21 minut.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()