Olimpijska viza spremna: Uz Srbiju još sedam reprezentacija obezbedilo plasman

Još četiri tima će kroz četiri kvalifikaciona turnira obezbediti vizu za Igre u Parizu naredne godine.

06.09.2023. 19:30
  • Podeli:
Olimpijske igre Pariz logo-63dcbbea6441f.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine pošto su uz Nemce jedna od dve najbolje evropske reprezentacije na Svetskom prvenstvu. 

Posle pobede Kanade nad selekcijom Slovenije u četvrtfinalu Mundobasketa, Srbija je i zvanično uz Nemačku iz Evrope obezbedila vizu za predstojeće Olimpijske igre. 

Po istom sistemu, učešće na igrama su obezbedili još: Francuska kao domaćin, Sjedinjene Američke Države i Kanada iz Amerike, Južni Sudan iz Afrike, Japan iz Azije i Australija iz Okeanije.

Još četiri tima će kroz četiri kvalifikaciona turnira obezbediti vizu za Igre u Parizu naredne godine. 

Kvalifikacije će biti najjače u istoriji jer će se, između ostalih, za četiri olimpijske vize boriti i Španija, Italija, Brazil, Grčka, Litvanija, Hrvatska, Crna Gora, Gruzija, Portoriko i Dominikanska Republika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()