Orlovi stali na korak od podviga na OI: Amerikanci u finišu preokrenuli polufinale protiv Srbije

U prvom polufinalu domaćin Francuska je bila bolja od Nemačke

08.08.2024. 22:47
  • Podeli:
oi 2024, košarkaška reprezentacija srbije sad amerike, košarkaši srbije - 8 avg 2024 - foto Reuters (6)-66b528fdb05b9.webp Foto: Reuters

Košarkaši Srbije bili su na korak od podviga u polufinalnom duelu olimpijskog turnira protiv favorizovane selekcije SAD, ali su u poslednja tri minuta ipak pali pod naletima moćnih Amerikanaca, koje je pobeda od 95:91 (23:31, 20:23, 20:22, 32:15). U borbi za zlato oni će se sastati protiv Francuske, koja je u prvom polufinalu slavila protiv Nemačke - rivala Srbije u predstojećoj borbi za bronzu.

Oba meča na programu su u subotu, 10. avgusta. Najpre će na teren izaći reprezentativci Srbije i Nemačke, od 11 časova, dok će finale između Francuske i SAD biti odigrano od 21.30 časova.

Srbija je u prvom poluvremenu uspela da spreči kontranapade Amerikanaca, da im ne dozvole da igraju stil košarke od kog oni žive. Orlovi su stekli ranu prednost, održavali je tokom ovog dela igre i na odmor otišli sa zasluženih +11 poena prednosti - 54:43.

Tokom prvih 20 minuta pogodili smo čak devet trojki iz 20 pokušaja, što je Amere potpuno šokiralo, te je u njihovim redovima viđena ogromna doza nervoze, jer ovakav tok utakmice gotovo da niko nije očekivao.

Svetislav Pešić je izuzetno vodio utakmicu, tražio tajm-aute tačno na vreme, izmene izvodio kako treba. - sve je funkcionisalo sjajno u prvom poluvremenu. Amerikanci su u jednom trenutku bili zbunjeni, ali ono što je na kraju bilo važno jeste da su momci uspeli da unervoze celu reprezentaciju SAD.

Rival je nešto bolje ušao u drugo poluvreme, ali i to je kratko trajalo - Srbija je i treću četvrtinu dobila - 22:20, pa smo sa puno nade ušli u poslednju deonicu - sa +13 poena prednosti (76:63). Ipak, da su veliki i pravi favoriti, Amerikanci su dokazali u finišu - i uz malu i nekorektnu pomoć sudija, preokrenuli su rezultat i slavili.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 20 poena. Nikola Jokić zabeležio je 17 poena i 11 asistencija, a Aleksa Avramović je upisao 15 poena.

U selekciji SAD najbolji je bio Stef Kari sa 36 poena, dok je Džoel Embid postigao 19. Lebron Džejms je zabeležio 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()